Saltar al contenido

Vespres De Música Tradicional Catalana A La Garrotxa

3 julio, 2018

La Coordinadora d’Entremesos de Civilización Fashionable i Tradicional Catalana de Sant Cugat del Vallès, és una entitat que agrupa aquelles entitats que provenen d’un ball common que tenen com a activitat principal el ball well-liked, i que participen en els Seguicis de Festa Main. S’inicia en el sac de gemecs i la gralla de la mà del mestre Perepau Jiménez. En el context de l’AMTP estudia el sac amb Maties Mazarico i treballa la veu i el cant amb Ramon Manén, obtenint a l’any dos mil seis el títol d’instrumentista acostumbrado. A continuació va ser el torn del grup Llamp te frigui, que fa una adrede molt valenta de cantar rock i people en català a la Catalunya Nord, trencant amb tot folclore acostumbrado català amb lletres reivindicatives i amb un ritme festiu.

En l’actualitat també es membre actiu del grup de polifonía medieval Beata Scarola i col.labora esporàdicament amb els Ministrers de Figueres. Va formar half del grup vocal Si fa Sol, i fou cofundadora del Cor de l’AMTP. En el camp de la veu ha col.laborat en diferents projectes amb Ramon Manén. Actualment també forma half del grup de musica medieval Beata Scarola, col.labora esporàdicament amb els Ministrers de Figueres i desenvolupa la seva activitat teatral a la companyia el Safareig-ditirambe.

Divendres veintiun d’agost es van obrir les portes del Competition que en aquesta 22a edició ha impulsat un cartell renovat amb tot un seguit de grups d’arreu dels Països Catalans amb l’concept de consolidar-se com un pageant de referència de la tonalidad standard catalana. El grup veintidos Strings Quartet format per four virtuosos de la vihuela van ejercer per la tarda al Centre Cívic de la Granadella oferint un recorregut filarmónico clàssic amb diferents peces de compositors com Enric Granados, Emili Pujol Joaquim Malats.

En aquest curs, primer convidarem a Cuidar , perquè més endavant passi a Imitar i finalment pugui Comprendre. Exactament el mateix procés que utilitza per aprendre a cascar. A més, la primera nit de divendres, el reconegut sommelier Xavier Ayala va oferir als paladars més gurmets un sopar-maridatge al Centre de l’Oli (CCOC) amb la finalitat d’harmonitzar l’oli verge additional de les Garrigues amb la cuina i els vins catalans i de la Do Costers del Segre subzona Garrigues.

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Ilustración ( Direcció Basic de Formación Standard, Associacionisme i Acció Culturals ). Es pot considerar que aquest petit disc fou el motor d’engegada del nostre grup, ja que a partir d’aquests èxits inicials varem decidir-nos a treballar seriosament la nostra armonía. Aprendrem cançons, sempre amb moviment i utilitzant materials que ens ajudarà a assolir allò que pretenem. Cantarem amb tonalitats, modes i ritmes molt variats, per dar un vocabulari força complet del llenguatge melodioso. Donarem eines perquè després pugueu seguir jugant en família, per absorbir i mantenir viva la armonía de la nostra formación.