Saltar al contenido

Tradifolk

3 julio, 2018

Associació de Músics Tradicionals – recull de recursos relacionats amb el món folk: Grups, festivals, luthiers, publicacions, etc. Estem parlant doncs de Diables de Sant Cugat, Gegants de Sant Cugat, Caparrots de Sant Cugat, Esbart Sant Cugat, Bastoners de Sant Cugat, Grup Mediterrània i Castellers de Sant. Us oferim també en aquest format, uns quants temes interpretats pel grup Carba-Sons, Grallers de Figueres. Preservar i potenciar les diferents activitats de cultura populars i tradicionals catalanes que es duen a terme en el municipi.

En aquesta ocasió s’han presentat els nous disc del grups Xeic amb el disc Som, el grup valencià Moix ha presentat el nou treball Palifonies i el grup Ebri Knight que ha presentat el nou disc Foc. Aquest primer treball, composat exclusivament de peces tradicionals, fou guardonat amb el premi ÈXIT (atorgat per TV3 i Catalunya Ràdio) i més tard, a l’any 2001, pel Ministerio de Cultura, essent seleccionats d’entre una llista de més de 300 grups candidats per a fer una gira per Galícia, Astúries i la Comunitat Murciana (Circuitos INJUVE).

En aquest curs, primer convidarem a ESCOLTAR , perquè més endavant passi a IMITAR i finalment pugui COMPRENDRE. Exactament el mateix procés que utilitza per aprendre a parlar. A més, la primera nit de divendres, el reconegut sommelier Xavier Ayala va oferir als paladars més gurmets un sopar-maridatge al Centre de l’Oli (CCOC) amb la finalitat d’harmonitzar l’oli verge extra de les Garrigues amb la cuina i els vins catalans i de la DO Costers del Segre subzona Garrigues.

Els alumnes treballaran la tècnica de l’instrument amb exercicis i repertori propi de cada instrument. Durant el curs també es treballarà la interpretació en format de conjunt instrumental per a una bona cohesió de grup, compartint experiències tant amb músics del teu mateix instrument com amb músics d’altres instruments. Aquestes sessions podran ser individuals en parella (sempre i quant els alumnes tinguin un mateix nivell) i variaran la seva durada entre 45 i 60 minuts segons les demandes dels alumnes.

Als seus inicis sonava a la Cobla Jovenívola 2 de Sabadell i actualment a la Cobla Lluïsos de Taradell, la més antiga en actiu de Catalunya. En el món de la música folk forma part també de la Cobla Tarasca (la Cobla del Ball) i del grup de música medieval Beata Scarola. Diumenge 23 d’agost van seguir les actuacions del Festival amb 4 concerts que van començar amb una actuació de sardanes a la Plaça de la Vila al migdia, on la Cobla d’Agramunt Vents de Riella va oferir un repertori de les sardanes que més agraden als balladors d’aquesta dansa tradicional catalana.