Saltar al contenido

Música Popular O Folklòrica

3 julio, 2018

Treballem la música d’arrel catalana en la linia del que fou el moviment de la riproposta” a Itàlia, que també és conegut com a trad” a França i Occitània i que a la Península als països anglosaxons s’anomena folk|”. El nostre repertori es compon de temes tradicionals dels Països Catalans reelaborats amb un llenguatge actual (com es pot deduir pel tipus de formació), senzillament temes de creació propia elaborats a partir dels ritmes i sonoritats tradicionals. Ivó Jordà comença a estudiar música als 6 anys, a l’escola Flauta Màgica de Figueres. Als 8 anys s’incorpora als cursos preliminars de gralla de l’AMTP. A 9 anys ja toca amb els Grallers de Figueres, acompanyant en cercavila els gegants i altres figures del Seguici Popular. A l’any 2001 aconsegueix la titulació d’instrumentista tradicional, a l’edat de 14 anys. Al juny de 2006 acaba els estudis de l’Aula amb el títol de mestre instrumentista tradicional. Al novembre de 2002 guanya en la categoria sub-18 al concurs de composició de sardanes de l’escola de Cobla Santa Maria i la colla sardanista Sa Palomera, de Blanes.

Allí es van poder degustar plats tant exquisits com: carpaccio de xampinyons amb oli verge extra de les Garrigues amb d’herbes i especies (maridat amb el vi Sumoll 13); Fulles verdes amb vinagreta de cítrics & oli d’oliva verge extra (maridat amb Petit Saó Blanc’14); Salmó marinat al oli de les fines herbes amb oli d’oliva verge extra (amb El Fanio’12); Porck-Beef amb prunes a l’oli d’oliva verge extra (Jean Leon Magnum’01); Pa amb Xocolata & Oli d’Oliva Verge Extra (PX de Toro Albalà).

Els alumnes treballaran la tècnica de l’instrument amb exercicis i repertori propi de cada instrument. Durant el curs també es treballarà la interpretació en format de conjunt instrumental per a una bona cohesió de grup, compartint experiències tant amb músics del teu mateix instrument com amb músics d’altres instruments. Aquestes sessions podran ser individuals en parella (sempre i quant els alumnes tinguin un mateix nivell) i variaran la seva durada entre 45 i 60 minuts segons les demandes dels alumnes.

Ha sonat en la secció musical del grup d’animació Gas Boig, ha format part del grup Grallers de Cervellí, de la colla de sacaires Tocabordons, del cor de l’AMTP i del grup de folk-rock Sacsimort. Col.labora amb els Ministrers de Figueres, i ha participat ens els enregistraments del grup de música electrònica Juglans Regia, del grup trash-punk Fiasko i del grup metal Olvido. Actualment a de la docència musical (grup de grallers Cornallers del Terri) també sona amb el grups Gralla de Boix, Quarts de Tres, Beata Scarola i el projecte Martiri Gironell.

L’any 2006 s’introdueix el timbal a l’escola. Aquesta formació es complementa amb assajos de grup, necessaris per a poder tocar a plaça. És a partir d’aquests assajos conjunts que es decideix batejar el grup amb el nom de Grabals. Un grup de nivell amateur, on els seus components formen part de la colla castellera, però a la vegada, està obert a tota aquella gent que vulgui aprendre a tocar la gralla el timbal.