Saltar al contenido

Mor una de les figures més importants de la música catalana

22 octubre, 2018

Una de les figures més importants del món de la cultura de la música tant local, com nacional com internacional ens ha abandonat aquests dies degut a una enfermetat greu.

Montserrat Caballé, soprano reconguda i una de les persones més influents en la cultura musical catalana, va morir als 85 anys d’edat. Després de més de 50 anys de carrera professional, la cantant va estar ingressada durant l’últim mes de vida. L’alimentació saludable i els medicaments pautats per l’equip mèdic no van poder subsanar l’enfermetat que patia.

La vida de Montserrat no va ser fàcil. Es va graduar i va fer la seva primera actuació al Teatre de Valencia al 1955. Més tard va abandonar el país i va cantar per les ciutats i òperes més importants d’Europa.

A Madrid va cantar per primer cop al Palau de la Música en 1963. Més tard va emigrar a América.

Finalment es va consagrar com una de les veus més selectes de la ópera del món, actuant a scala de Milan, Viena, la Royal Opera de Londres, a Hamburgo o als festivals de Provence o Verona, entre d’altres.

La soprano sempre va manifestar el seu amor pel Liceu català i va recolzar la reconstrucció un cop l’emblemàtic teatre es va cremar fa ja casi 25 anys. Al 2002 va ser la primera dona socia del Cercle del Liceu, a la que se li va dedicar un llibre i un homenatge.

La carrera de la diva a més contempla incursions en el món de la música pop i la música popular catalana, destacant sobretot la seva interpretació als Jocs Olímpics de Barcelona al 1992.